Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


woensdag 24 maart 2010

Bed e Breakfast Oltrepo Pavese

Benbverklaring We zijn sinds vandaag officieel een B&B! Tot nu toe was het nog maar warmdraaien (laten we het zo maar noemen), maar nu hebben we de verklaring van de ASL binnen en zijn we "erkend" B&B-houders. Een schouderklopje voor onszelf! En net op tijd voor het nieuwe seizoen, want over ruime een week komen de eerste betalende gasten (tegelijk zijn er weer een paar uitvreters over de vloer, maar die dumpen we dan maar in de kelder). Duitsers, want deze markt beginnen we ook geleidelijk aan open te breken ... Sterker nog, ná deze Duitse gasten, mit zwei Hündilein, krijgen we een Oostenrijkse kunstenaar met laagdrempelige sportwagen. Vervolgens wat kennissen (tuinvrienden, STW-gerelateerden) en dan waarschijnlijk alweer Duitsers. Enzovoort enzovoort tot begin september. Het zit aardig vol en we mogen over belangstelling niet klagen.Ricevuti Onderdeel van de  formaliteiten is ook dat we onze gasten een officiëler formuliertje moeten laten tekenen, waarvan dan een kopietje naar de carabinieri in Santa Maria moet, zodat zij weten welk vreemd gespuis hier rondhangt ...
En voor de belasting hebben we nu een zogenaamde madre-figlia kwitantie, waarin het betaalde bedrag wordt opgegeven, zonder Iva (de italiaanse Btw), want als B&B doen we daar niet aan mee, lekker makkelijk. Op deze bonnetjes gaat dan wel weer een echt Due Padroni stempel!
Carta carta, papier papier. Thomas lust er wel pap van, want hij is onze wandelende papierversnipperaar. Dol op tissues vooral. Nog meer papier: officiële aanvraagformulieren van het Consulaat om straks mee te kunnen doen aan de Nederlandse parlementsverzkiezingen. Want al wonen we niet meer in NL, we zijn wel zo eigenwijs dat we denken te weten wat goed voor júllie is.
Basta_berlusconi_economist Verkiezingen zijn er ook in Italië, maar deze keer mogen we daar, ondanks al onze officiële paperassen, niet aan meedoen. Regionale verkiezingen zijn het en daarover is hier een soap aan de gang waarbij die in Rotterdam ruimschoots verbleekt. De sukkels/mutsen van de partij van Berlusconi waren te laat met melden van hun lijst bij de instanties, in de regio Lazio (Rome) en Lombardije (Milaan), niet de onbelangrijkste, en dus mag de PdL-lijst van B. daar niet meedoen. Inmiddels is men al 8 keer in appèl gegaan bij rechter en hof en dergelijke, maar nee: te laat is te laat! Berlusconi is woest en wijt alles aan la sinistra, links, dat de rechterlijke macht in handen zou hebben ... Dag in dag uit gaat het schelden en tieren door. Wat vindt de Italiaan? Dat weten we over een weekje. Tot die tijd is er media-stilte, want de paar politieke discussieprogramma's zijn op verzoek/dwang van B. uit de lucht gehaald. Zo bleek uit een door (linkse?) rechters afgeluisterd telefoongesprek van B. Hij alweer woedend, tierend en scheldend ...Wat de politiek aangaat hoeven we ons dus niet te vervelen. Verder ook niet trouwens, want er wordt door de padroni geschilderd en zaad geplant. Binnenkort is het zwembad aan de beurt, want de temperatuur stijgt en stijgt ...

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met jullie officiele papieren. Het wordt steeds "echter".En wat fijn dat het zo goed loopt met de boekingen. Want daar moeten jullie het van hebben!!! Hier is de temperatuur ook gestegen de laatste dagen. Vandaag zelfs 20 gr. Maar helaas in het weekend, kouder en weer nattigheid. dat is dan weer goed voor alle plantjes. Groetjes uit jullie wijk in Nieuwegein.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte met de officiële status. Bitch is trots op jullie! Tijd voor een ANWB-schildje op de gevel, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het geeft mij toch het gevoel van kantoortje spelen???!!! Ik wil best wat schildjes aan de ingang hangen van De Nederlandse Vereniging van Luie Varkens DNVVLV met 5 sterren natuurlijk en een lachend zwijntje erop?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al dat oranje valt wel erg op, dus eerst maar eens een raketschild aanbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen