Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


vrijdag 17 juli 2009

Flippare

Google  Even kicken, dat doen de padroni tussen de bedrijvigheden ook af en toe. Bijvoorbeeld als de webmaster van een van de weinige goed onderhouden websites over de Oltrepo, www.oltrepopavese.com op bezoek komt om de opname van www.duepadroni.it op zijn site te bespreken. Hij had onze site bekeken en vond dat we het heel goed deden, "Siete bravi!", zowel wat ontwerp als wat publiciteit (zoekmachines) betrof. Het grote voordeel van ZIJN site was, zo vertelde de webguru, dat deze bovenaan verscheen in de zoekmachines. Opname van de padroni-site zou ons dus 500 euro kosten. Na wat gesteggel zou het ook voor 300 euro kunnen. Nog steeds veel geld! De zoekmachineoptimalisatiepadrone (deze mag in Scrabble, noteer!) probeerde toen leuk te zijn door te zeggen dat de duepadroni-site volgend jaar bovenaan zou staan en dat de Oltrepo-man dan ons zou moeten betalen. "Non ce la fate, non ce la fate", dat lukt jullie niet hoor! was de reactie. Lachen! Na afloop van het gesprek ("we denken er nog even over na", de kijken-kijken-niet-kopen strategie) controleerden we even de posities van de websites in de verschillende zoekmachines. En ja hoor, bij Google.it zitten we de Italiaan op de hielen (met drie vermeldingen achter elkaar) en bij andere (Italiaanse) zoekmachines staan de padroni al bóven de oltrepopavese.com. Flippare!
Img_4487Img_4483   Het zwembad is AF! Torti is opgehoepeld (en de eerste en enig echte Torti-marteling en -moord is daarmee op het nippertje voorkomen)! We hebben een eerste duik genomen in ons eigen bad, met panoramisch uitzicht! Driewerf flippare!Img_4479Img_4476   Er zijn eerste echte weekgasten gearriveerd, die het erg naar de zin hebben (veel zwemplezier). Ze hebben betaald. Er heeft voor de tweede keer iemand voor de week van 1-8 augustus gecancelled, maar binnen 10 minuten hadden we een nieuwe boeking voor die week. Flippare 1, flippare 2, flippare ... 3!!!

5 opmerkingen:

 1. zoekmachineoptimalisatiepadrone.....hoe verzinnen jullie 'm. IK krijg 'm van m'n leven niet op mijn scrabblebord. Jullie weten toch dat ik maar 7 letters op mijn 'bordje' mag hebben......?Maar het zwembad ziet er prima uit en top dat jullie tevreden toeristen trekken via jullie "gelikte site" Ga zo door jongens.Wij weten immers hoe gastvrij en gezellig onderhoudend jullie(kunnen)zijn!!Komt vast dik in orde. GR.Hans en Lyda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij kregen de melding dat de villa vol is... En nu? Hoe zit het met de voorkeursbehandeling voor parenti?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dagobert-Padrone19 juli 2009 om 09:37

  Vergissing: de voorkeursbehandeling geldt voor BETALENDE gasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou jullie zijn wel snel veranderd van relaxte buitenlandse familieleden in leden van de Dagobert-Duckclan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. duister figuur20 juli 2009 om 18:38

  donkere wolken zijn zich aan het groeperen boven de padroni...

  BeantwoordenVerwijderen