Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zondag 21 november 2010

Tappezzeria

Menhir Gasten komen, gasten gaan. Zelfs nu nog, diep in de natte druipherfst, hebben we ieder weekend B&B bezoekers. We zien ze eigenlijk nauwelijks, want ze komen vaak laat aan en gaan vroeg weer weg. Nou ja, ze betalen en iedere week een nachtje levert toch weer wat leuke centjes op. Van de inkomsten kunnen we bijvoorbeeld lekker uit eten, zoals gister, toen we Linda en Luca in de geheimen van de Menhir hebben laten inwijden. Gezellig en met lekkere visgerechten, 4 gangen!

IMG_5207 Heel november speelt de stortregen ons al parten en is het binnenblijven geblazen. De doe-het-zelf padrone stort zich weer op het  jaarlijkse gevecht met de vochtplekken op de muur in de soggiorno beneden. Behandelen met bleekwater blijkt niet te werken, sterker nog, de schimmel bloeit er van op (zou het met Sinterklaas te maken hebben?). Geen wonder, weten we nu, na een zoekactie op internet, het is helemaal geen schimmel, maar “zoutbloei”: het uitkristalliseren van zouten uit vocht dat van de muren verdampt. Nat maken verergert de kwaal. Wat te doen? Sanierputz erop smeren, een lambrisering maken zodat je het tenminste niet ziet? De eenvoudigste oplossing lijkt om er gewoon een (vochtdoorlatend) behangetje over heen te plakken, zodat het vocht wegkan en de troep achter het behang blijft (?). Met deze aanpak heeft de puzzelpadrone nu een aanvang gemaakt: wordt vervolgd!


DSC_0374 En met een beetje geluk plakken we ook de wilde wolf T er meteen achter, want hij lijkt wel een ADHD hond af en toe. Gisteren heeft de boef een grote bloempot aan gruzelementen laten vallen, een reep chocola van het aanrecht gepakt en opgevroten (gif!), een kussensloop kapot geknaagd en zich de letter A van het woordenboek inwendig eigen gemaakt.


Pastaking Wat doet de SEO-padrone? Verder gaan met spammen en af en toe de website weer een beetje verder opleuken. Er is een versie van Google aanstaande,Google InstantPreview geheten, die bij de zoekresultaten ook meteen een venster toont met een beeld van de gevonden pagina per gevonden site. Het helpt dan wel als die pagina in dat venster er een beetje leuk uitziet, dwz niet al te kleine plaatjes toont. Dus dat is weer even sleutelen. Resultaat: de Welkomstpagina’s in elke taal zijn nu nog smeuïger en … ons petekind staat te pronk als pasta chef!

8 opmerkingen:

 1. Let op, ik heb het vocht probleem na wat intensief speurwerk op i-net opgelost!
  De ...padrone vroeg zich af of de vochtplekken op de muur in de soggiorno[copy/paste] beneden met Sinterklaas te maken hebben. Ja, zoals gewoonlijk zit het antwoord in de vraag verscholen.

  Het antwoord luidt: Sintschilderijen!
  http://goo.gl/YXz9Y

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of de verschrikkelijke Thomas te temmen is met een brilletje? Ik weet het niet... 't Is wel een lief koppie, zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @rare druif: Geef bitch maar weer de schuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Is wel leuk dat de pastaking de site en het blog siert, maar wat een lullig klein fotootje! Had je niks groters? Het joch is inmiddels bijna 2 meter lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @bitch: weer de schuld?
  Owja, das waar ook, je hebt Wally ook nog geplet! :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pardon??? Dat was de naamgenoot van rare Druif! Bitch plet niet. Dreigt er in de klas wel eens mee, maar voert dit nooit uit. En voor dat je je vergrijpt aan nieuwe beschuldigingen: de krokodil en de worst komen voor rekening van het bitchkind (volwassen en dus zelf aanspreekbaar!).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar voor minstens 50%(on)opgevoed door Bitch ... Kunnen jullie deze discussie op Twitter uitvechten in plaats van op MIJN weblog, stelletje smeerPIETen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste meneer blogpadroon, U hebt zelf deze discussie maanden geleden al opgestart door te stellen dat één van de gasten Wally heeft doen overlijden: "onze Wally is uiteengereten door een te zware belasting".
  http://duepadroni.web-log.nl/mijn_weblog/2010/08/turista-per-sempre.html
  Dame Bitch (eerste gedeelte ook engels uitspreken) moest toen de aandacht van zichzelf afleiden door gelijk te reageren, uitermate verdacht!
  Bij mij is 1 + 1 nog altijd 2

  BeantwoordenVerwijderen