Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 4 november 2010

Sinistra sinistro

Berlu “Di sinistra …”, uit te spreken met een sterke nadruk op de laatste i, is de standaardkwalificatie die de kampioen foute grappen B. hier in I. steeds gebruikt wanneer iets hem niet zint. En dat gebeurt vaak, en steeds vaker naarmate hij zelf meer foute grappen maakt en steeds schevere schaatsen rijdt. “Di sinistra …” is de Italiaanse variant van de uitdrukking “De linkse kerk” die in NL tegenwoordig opgeld doet. De PVV lijkt in veel opzichten dan ook erg op de PdL van meneer B. , de naam is zelfs bijna letterlijk hetzelfde: partij cq volk van de vrijheid. Wie zijn er allemaal “Di sinistra”? De president, het hooggerechtshof, de rechters, het OM, de Rai, de kranten, de buitenlandse media, alles en iedereen eigenlijk. En nu zijn ze ook nog homo! “Liever pedo dan poot”, is zo ongeveer de nieuwste lijfspreuk van B. (niet geheel in afwijking van de algemene lijn van de katholieke kerk trouwens).


Punto Staat “sinistra” gelijk aan “fout”, ook met “sinistro”is het niet goed gesteld! In de verzekeringswereld betekent dat namelijk schade door een ongeluk. Zoals de deuk-padrone gister wist te bewerkstelligen bij het uitparkeren in Santa Maria. Auto stond op hellinkje richting een laag muurtje geparkeerd en begon naar voren te rijden toen de padrone de handrem losmaakte. Oeps, gas geven, was zijn impuls. Gas geven ging goed (gggg), achteruit rijden niet. Logisch als de auto in zijn vooruit staat (in de tv-reclame heeft iemand het steeds over een revolutionaire voorHuid). Boem ho, knal. Het muurtje bleek van Torti kwaliteit en bleef staan. De schade aan de auto leek ook mee te vallen, al klonk er onderweg wel een schrapend geluid. Thuisgekomen constateerde de auto-padrone dat de voorkant flink verbogen was. Bij de garage voegde men daar nog een kapotte radiator aan toe en daarmee zijn we een dag of tien onder de pannen. Letterlijk, want wat moet je hier zonder eigen vervoer …


Garanzia Maar hadden wij niet een Garanzia Assistenza PLUS EXTRA bij Generali? Jajaja! Even bellen leverde de bevestiging … en een paar telefoontjes later de ontkenning en weer later de definitieve bevestiging. Er waren heel veel telefoontjes nodig om tot de alarmcentrale door te dringen (wachtrij, telnr doorgekregen van een bedrijf dat helemaal geen auto’s verhuurde, wachtrij, spooklijn, wachtrij, spooklijn, wachtrij, verbinding verbroken, andere menukeuze, wachtrij, u moet hier helemaal niet zijn!, wachtrij, ik verbind u door, afgebroken, wachtrij, nee u heeft geen recht op vervanging, enz enz, is Generali soms ook "di sinistra"?) maar het lukte uiteindelijk. Er staat nu een vervangende schicht voor de deur, die wel door de bolide-padrone (hulde!) uit Pavia opgehaald moest worden, maar goed. Het is een schakelwagen dus de deuk-padrone houdt het autorijden even voor gezien, net als het in/uitparkeren.


Drunk-driving Drinken mag nu gelukkig juist wel! Salute!

4 opmerkingen:

 1. Sorrie weet even geen nieuwe foute grap te bedenken, heb er vandaag al één gemaakt op Twitter...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben je auto nog, weliswaar met schade. Een ander familielid heeft geen auto meer. Gestolen zonder braakschade. Tel uit je winst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gestolen zonder braakschade? Hoe weet je dat er geen schade is? Heb je 'm zelf gestolen soms, hèhèhè?
  En heb je wel gezien HOE de onze eruit ziet???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondertussen in Kangoovillage....
  Bitchkind rijdt nu ook in het blauwe gevaar en het is nog steeds heel. Het kind én het blauwe gevaar. En bitch zit daar zonder enige angst naast te kletsen en af en toe te lachen. De kangoo vertoont namelijke af en toe kangooroeneigingen. Hij huppelt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen