Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zaterdag 13 november 2010

Scarpe vecchie

Rijp voor de schroothoop, dat is het thema van deze blog. Het is tenslotte herfst, de bladeren vallen van de druivestruiken en alles gaat naar de verdoemenis en de verrotting. Leg de Prozac maar vast klaar!


Foto0073 Op de schroothoop ligt sinds gisteren de voorkant van de aloude padrone-Punto die de aanvaring met het Torti-muurtje op de parkeerplaats in Santa Maria niet heeft overleefd. Oorzaak: de deuk-padrone die niet kan schakelen, zelfs niet met een automaat. Schade 1600 euri. Maar nu hebben we wel een mooie glimmende voorkant én een bijgevulde, want ook nieuwe, radiateur. De huurauto was gratis (“Generali  repareert (niet), Generali vervangt ..”), maar bij nader inzien hadden we net zoveel geld en alle moeite kunnen besparen als we de automonteur zwart hadden betaald. Wat nu niet kon, want er waren, voor de verzekering, schriftelijke bewijsstukken “in giro”. Wat zijn we toch eerlijk! Heerlijk!


Scimmia20occhiali Ook de Italiaanse bril van de bijna-blinde (memento Torti-muur, zie vorige alinea) padrone is zo goed als aan gort. Na herhaalde herstelacties en even zoveel vernielpogingen is het linkerpootje nu echt afgebroken.  En gelijmd met superglue, zodat het opvouwen van de bril, favoriete bezigheid van de friemel-padrone, nu niet meer kan. Driewerf hoera, want nu mag de geldverspil-padrone binnenkort misschieneen nieuw montuur. Én nieuwe glazen, want die zitten óók al weer onder de krassen (dankjewel Thomas).


Xray Op de afvalberg dient ook plaatsgemaakt voor de rug van de scoliose-padrone: na de eerder gepubliceerde nek-x-ray, publiceren we nu de doorlichting van de onderrug: ook scheef. Plus artrose plus discopathie. Repareren wordt te duur, beter een nieuwe aanschaffen!


Vesuviomonnezza Vandaag krijgen we gasten uit Napels, dé schroothoop-stad van Italië. Wat zouden ze voor ons meenemen (of achterlaten)?


 


Hardcore Maar laten we positief eindigen: zelfs de grootste schurk komt  uiteindelijk op de afvalberg van de geschiedenis terecht. Zo ook B., gerechtsontwijker van beroep. Hij zit in de penarie, partijgenoten komen in opstand, zijn moties worden verworpen en die van de oppositie aangenomen, Roberto Benigni maakt hem belachelijk, zelfs de Rai is niet meer bang voor hem! De sleet zit er goed in en het einde lijkt nabij. Of weet hij straks toch weer als een feniks uit de as te herrijzen (als President van de Republiek bijvoorbeeld)?

3 opmerkingen:

  1. Zal ik in december even op z'n Thais over je heen lopen? Heb je nooit meer last van je rug! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb sinds kort artrose scoliose lordose tordose pillen; Samen snacken?

    BeantwoordenVerwijderen