Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


woensdag 28 juli 2010

Un tsunami di Olandesi

Olandaitalia Je komt hier nooit een Nederlander tegen, zeggen wij steevast tegen onze gasten. Als aanbeveling: wie wil er nou op zijn vakantie alleen maar Nederlanders tegenkomen (je buren, God verhoede)? Kom naar de Oltrepo! Nou ja, even een samenvatting van de afgelopen dagen:


1. contact met adspirant-toeristen met een camper die hier wel een paar dagen willen blijven. Waar vind je een camperplaats a la kamperen bij de boer? Zij zochten en vonden ons. Wij dachten na en contacteerden Nando en Leda. Die hadden nog wel een plekje bij hun "2e huis" cq bouwval. Een wereldplek met 180 graden Alpenzicht. Wérkelijk Alpenzicht want juist tijdens de nacht van hun aankomst werd de Po-vlakte schoongeblazen door een maestrale, een soort wind-tsunami. Gelijk eten, zondagslunch, bij Leda natuurlijk.


2. bezoek van een Nederlandse die het gebied kent van haar zus en die wijn gaat importeren naar NL. Binnenkort te vinden in Almere, zie www.almerewijndepot.nl . Gelijk haar schoonzus mee met dochter, en pappa uit NL.


3. vandaag Nederlanders op bezoek die willen kamperen en eerst eventueel een nachtje B&B. En of we fietsroutes weten ... Wij zitten vol maar hebben wel een andere B&B in de aanbieding en weten ook wel routes uiteraard.


IMG_4588 4. Gisteravond broederlief opgehaald, die voor het eerst heeft gevlogen en voor het eerst in bijna 30 jaar het land mocht verlaten. Weliswaar familie, maar telt toch mee vanwege de bijzonderheidswaarde (Tussen Kunst&Kitsch ...)


5. Vandaag de afdeling Zaanstad gearriveerd, zullen we die ook maar meetellen, niet vanwege de "bijzonderheidswaarde", die is er wel af, 't is meer Koninginnemarktspul ... Ach wel ja, we zijn de kwaadste niet!


6. Hans de Jong, wie kent hem niet? Wij niet, tot gisteren. Maar Antonella kent hem wel, hij is de webmaster van Enoteca L'Uvarara in Santa Maria en ging heel braaf onze link op haar site aanpassen. Blijkt zelf Duitser, woont al 40 jaar in It, maar zijn vader komt uit Kerkrade.


7. Uit de oudere doos: in de gemeentepolitiek waart een ex-NL rond, Van Aken.


8. In Ruïno schijnt ook een Nederlander te wonen, wie zou het zijn (Sinterklaas?)


9. Linda! van Loekie! Uit Broni!


10. Er is een Italiaanse in Tortona die ooit 2 weken in Zevenaar is geweest, de zusterstad van Tortona in NL.


Maar nu dwaal ik wel erg af geloof ik. Straks tel ik Berlusconi nog mee!


IMG_4592 Evenzogoed zouden we vanavond als Hollanders bijna met z'n negenen bij Leda zitten te bikken. Het worden er zeven. Kom naar de Oltrepo: Nederlanders zie je er nooit!

6 opmerkingen:

 1. Persoonlijk is bitch van mening dat wie in Zevenaar geweest is, niet in Nederland geweest is. En op de classificatie "koninginnemarktspul" volgt zeker een weerwoord in de bitchblog!
  Proost!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En nu missen we natuurlijk de snelle en humoristische reacties van ene 'rare druif'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De andere familie29 juli 2010 om 01:48

  Zeg is het gehalte Nederlanders niet beter te doseren? Het is bij jullie alles of niets. Gaan er nu zelf even tussenuit. Zitten een beetje in de buurt, maar zullen niet langs komen. Weten niet of we de blog kunnen blijven lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb te veel druiven"water" gedronken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als wijnliefhebber probeerde ik natuurlijk gelijk de link (almere is tenslotte dichterbij dan italië).... maar de link werkt zeker pas als de wijn gearriveerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo lezers van de Weblog,

  Er wordt druk gewerkt aan de site www.almerewijndepot.nl.
  Per 1 september 2010 gaat de site op zeker de lucht in, wellicht eerder.

  Voor vragen, prijzen, assortiment e.d.kunt u ook alvast een mail sturen naar mijn e-mailadres: almerewijndepot@gmail.com

  Bedankt

  Denise Bijlsma
  Almere

  BeantwoordenVerwijderen