Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


woensdag 12 mei 2010

Pubblicità!

Alweer een blog! Er valt hier namelijk bijna iedere dag wel iets te vieren (en vandaar het grote wijnverbruik ter Villa I Due Padroni). Eergisteren, op dezelfde dag als de 25-jarigheidsviering dus, verscheen in La Provincia Pavese, het provinciale dagblad dat in alle café's van de hele regio te lezen klaarligt, verscheen in dat blad zowaar een artikeltje mét foto over onze B&B!
Naamloos2Hierin staat min of meer te lezen dat het runnen van een B&B een leuke manier is om wat bij te verdienen, terwijl de bureaucratische rompeslomp gering is: je aanmelden bij de gemeente  en de prijslijst insturen naar de provincie (dat het vinden van het juiste formulier nog wel een zoektocht was en dat de provincie in het geheel niet reageert op mails, laten we maar even weg voor het gemak).
Hoe kwam dit zo? De publiciteits-padrone zat (uiteraard) achter de pc zaterdag en daar rinkelde de telefoon. "Signor Boets?" was de vraag, waarop de Smulders-padrone steevast "Si, sono io"antwoordt, als was hij getrouwd met een Boots én had hij diens naam overgenomen (moet er niet aan denken ... aan het laatste). Maar ja, signor Boets is nu eenmaal de B&B-houder ook al doet ondergetekende al het vuile en vuige adverteerwerk ( "spam" is my middle name).
Er volgden wat vage vraagjes van de zjoernaliesta zonder dat meteen duidelijk werd dat het om een artikel ging. Dat werd duidelijk toen hij om een foto vroeg om erbij te zetten. Komen we in de krant dan? Jazeker! En dan nog niet eens als één van vele B&B's in de streek, nee, als énige: dat werd pas duidelijk toen we de krant opensloegen. De provincia-man heeft zeker in Google gezocht op B&B oltrepo of zo, en ja, dan wordt duidelijk wat al dat gespem van de advertentie-padrone oplevert! Succes! Kicken!
Inmiddels hebben er al twee concurrerende B&B's contact opgenomen om eens te horen hoe wij dat allemaal gefixed hebben ...

3 opmerkingen:

 1. Ja hoor zelf spemmen alsof het een lust is maar een klein beetje spem rondom het kranten berichtje wel weg knippen.

  Proest!!!

  BTW: als ik bel krijg ik altijd signor Pronto aan de lijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog gefeliciteerd van mij.
  Ik kan me mei 1985 nog goed herinneren zoals we toen steeds de stad ingingen. En van de koninginnedag van dat jaar heb ik nog steeds foto's.
  25 jaar geleden lijkt inderdaad alweer een hele tijd. Er veranderde veel toen. En kennelijk veel ten goede.
  Ik was intussen met Gerard een een vriendin op Kreta. Ook zeker niet verkeerd.

  Groeten van Ruben en Gerard
  (intussen ook alweer 15 jaar samen)

  BeantwoordenVerwijderen