Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


dinsdag 11 mei 2010

Il Giubileo Venticinquennale

Img_7373_2Het is dat de Outlook-Agenda zo attent was, anders was zelfs de feestneus-padrone het vergeten: het 25-jarig samenzijn van de padroni (destijds nog niet padroni geheten) gisteren, 10 mei 2010. Ach wat lijkt het alweer lang geleden, 1985! De Wells Fargo is niet meer, de IT is heengegaan, net als eigenaar Manfred, maar wij (i.t.t. de oude Willem Drees), WIJ zijn er nog. En samen. Zelfs de emigratie- en verbouwingsstress heeft ons niet uitelkaar kunnen spelen. Misschien dat het de gasten wel gaat lukken?Dus alweer een jubileo, na het 50 jaar worden van de junior-padrone. Deze keer was er echter geen familie over en vanwege de vergeetachtigheid van de langzaam maar zeker aftakelende padroni zelf, waren er ook geen echte festiviteiten. De tenor-padrone bleef de hele dag in het ongewisse (Outlook-Aganda niet geconsulteerd), want de paar attente bellers werden door ondergetekende afgevangen. Ondergetekende-padrone die toch nog iets in zijn schild voerde, om het te doen lijken alsof hij er wél op tijd aan gedacht had ...  Uiteraard ging het alsnog mis, want er is ook nog een attente=niet-Boots schoonzus (sorry Nel, jij was wel op tijd) in de familie, die belde waarna de vergeetboek-padrone opnam en alsnog werd ingelicht. Over het 8 jarige huwelijksjubileum althans, NIET over de 25 jarige samensmelting. Snapt u het nog? (Men dient te weten dat de trouwdag van de padroni in 2002 op dezelfde dag viel, niet toevallig, als de dag van hun samenkomen, 17 jaar eerder!).Img_7374Img_7381De verrassing kon dus toch nog worden doorgezet. De tenor-padrone ging ter kerkkoorke/koorkerke en de feestneus ging aan de slag met waxine-lichtjes, binnen en buiten, en wachtte tenslotte met Thomas op het balkon op de terugkeer van Odysseus. Die dus heel verrast was. Vooral door de 25. IS HET AL ZOLANG??? Ja dank je wel ...Img_7382 Img_7384En zij ledigden nog een heerlijke rosé/roze spumante en rolden/tolden de echtelijke sponde in.PS De getalfetisjist-padrone ziet nu opeens dat de eerder genoemde reeks 8*8, 7*7, 6*6 nu is uitgebreid met 5*5 (=25 tenslotte)!!! En dat allemaal in het jaar 2010 = 2*10 10 = 10 10 10 . Als dit jaar de wereld niet vergaat, vergaat ie nooit meer ...

5 opmerkingen:

 1. Wij wisten natuurlijk wel van de 5*5, maar wij vieren alleen waar wij zelf deelgenoot van (en misschien zelfs wel schuldig aan) zijn geweest. En dat was het huwelijk, 8 jaar geleden. Bij de eerste ontmoeting waren wij niet uitgenodigd.
  Overigens verhogen de roze bubbels wel de libido, maar niet de potentie. Er zal dus wel meer getold dan gerold zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hieruit maakt de verbaasde padrone op dat de bitch kennelijk bij zijn geboorte, 50 jaar gelden, aanwezig was ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt! Dat weet jij natuurlijk niet meer, maar ik was als 1-maandige erg geïnteresseerd in leuke nieuwe mede-wereldburgers. Dus ik vroeg mijn dierbare moeder te gaan kijken naar het wonder Stef genoemd werd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het wonder dat... sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik voelde altijd al een niet-te-verklaren diepe verwantschap ...

  BeantwoordenVerwijderen