Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


woensdag 24 februari 2010

Giorno dei Parenti

Img_6846  De blogpadrone blogt, tot zover is er niets vreemds aan de hand. Maar waaróm blogt hij? Hij is uit de huiskamer verdreven, kon alleen nog plaatsvinden op een zwart gammel schopstoeltje. De ruimte is in bezit genomen (fysiek, optisch én auditief) door de Sven-manische Aliens. De blogpadrone voelt zich zo lacunair ... Dan maar troost zoeken bij zijn trouwe schare lezers.
Img_6767 Img_6789 Vandaag was de in het kader van de familiedag georganiseerde kookworkshop bij Leda aan de orde. Vroeg op (9 uur, jawel Marjan)! De sugo voor de gnocchetti moet namelijk uren pruttelen en we moeten deze saus zélf maken en willen hem ook zelf graag verorberen. Met het gebruikelijke Italiaanse kwartiertje vertraging bereikten we Bagarello, waar Nando, Leda en Marco al vol in bedrijf waren met de voorbereidingen. Ook de padrones hadden zich al ingespannen, door voor vertalingen en mooie afdruksels van de recepten te zorgen (een tegenstribbelende printer ten spijt).
Img_6792 Img_6794 Img_6797 Img_6808  De grote groep schaarde zich rond de grote keukentafel en er men volgde met interesse en enthousiasme het Italiaans van Leda en de simultaanvertaling van de keukenprins-padrone. De handen werden ook nog uit de mouwen gestoken bij het rollen van het deeg voor de Pisarei e Fasò, de broodballetjes in bonensaus.Img_6772 Img_6819 Leda knipte het kruis van het konijn nog vakkundig open (au!) en bakte en kneedde en mengde.

Resultaat:

AntipastoSchitte e salumi con verdure agrodolceMeelflensjes met worstwaren en zoetzure groente

Primo piattoPisarei e FasòBroodballetjes in borlottibonensaus

Secondo piattoConiglio alle erbe aromaticheKonijn met geurige kruiden

DolceRotolo di pan di spagna alla crema di castagneRol van Spaanse room met kastanjecrème

Klinkt lekker? Was lekker!En dan was er nog de koorrepetitie van gisteravond. Het is teveel om op te noemen, daarom nu alleen een fotoreportage (dames van de laatste foto zingen de alt-partij):Img_6721 Img_6761 Img_6764 Img_6766

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad een heerlijke ochtend bij Leda en Nando! En die blogpadrone zit overdreven zielig te doen! Behalve het kreupele bureaustoeltje (Ikea verkoopt nieuwe!) staat er ook een heerlijke Ektorp relaxstoel, waarin de padrone ook regelmatig slapend te vinden is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had toch wel een vroeger tijdstip verwacht met al die noorderlingen in huis. Oh nee, de aliens hebben vakantie. Ze hebben toch wel een breakfast (bed & breakfast !!) gekregen om die tijd?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Aliens zijn nu Sven-manisch depressief en is het B&B te klein...

    BeantwoordenVerwijderen