Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


woensdag 2 september 2009

La vendemmia

Img_4770 Het jaarlijkse feest is inmiddels in volle gang: de wijnoogst in de Oltrepò Pavese. Karren volgeladen met rijpe druiven, die van het zoete sap bijkans uitelkaar spatten, rijden af en aan. In de wijngaarden staan her en der auto's (Fiat Panda's 4x4) en traktoren met laadbakken. De seizoensarbeiders (Roemenen, Albanezen) bevolken de tijdelijke behuizingen (kamertjes aan huis of in de garage's).  Druivenplukkers Img_4774Img_4779  Wandelend door de wijngaarden plukken we her en der een druif en merken dat sommige al rijp zijn, andere nog zuur.   En er zijn veel verschillende smaakjes! Het is een prima-wijnjaar, vertellen de boeren ons, de wijn van volgend jaar zal van ottima qualità zijn. Oorzaak is het vrijwel constant mooie weer: van begin juni tot nu gemiddeld 30 graden, net weinig variatie, veel zon en droog.
Img_4760  Terwijl de boeren verder zwoegen tussen de wijnstokken, prutsen wij wat aan de omgeving rond het zwembad: planten, steentjes, tegels. Er is steeds minder klei te zien, want ook het gras tiert welig. Het lijkt net een echt zwembad! Maar waar is de badmeester?Wilt u ook wijn oogsten? Zorg dat u op 13 september bij de Padroni bent. Dan kunt deelnemen aan de jaarlijkse wijntrappeldag bij Il Piccolo Bacco, welbekend van de I Due Padroni Huiswijn. Kom naar B&B Italie Villa I Due Padroni vakantiehuis Italie !

1 opmerking:

  1. Ik heb jullie toegevoegd! Hopelijk levert het veel op. In ieder geval de aandacht van de studenten van een nieuw cursusjaar. Groeten uit de Domstad!

    BeantwoordenVerwijderen