Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 24 maart 2011

Primavera o estate?

IMG_5657 En opeens was het lente ... bijna zomer zelfs. Gelukkig zijn onze Italiaanse gasten uit het nabijgelegen San Siccomario weer afgetaaid, zodat we zelf van ons mega-terras kunnen genieten. Niet te lang en te lui natuurlijk, er moet gewerkt worden, het is hier geen vakantie! Toch worden we aardig bruin, raar ...


IMG_5655 De aardige luitjes uit S.S. dus, die waren nog nooit in de Oltrepò geweest, al ligt het op steenworp afstand (even oefenen en je kunt het). Zelfs op 20km afstand is de Oltrepò onbekend. Nog even en men weet er in NL meer van dan in Italie zelf :-) Voor onze Italianen was het een ei-opener, ze vonden het paradijselijk. Hondje Jacky kon eindelijk eens frisse lucht inademen ipv uitlaatgassen op de parkeerplaats. Ze wilden meteen voor Pasen boeken (pech: bezet) of augustus (pech: bezet). We zien ze nog wel terug bij een volgende ponte (lang weekend).


Foto0298 Dat van die bekendheid van de Oltrepò, in NL en de rest van de wereld meer dan in Italie zelf, zou best nog eens uit kunnen komen. Renata Crotti van het toeristisch bureau van de provincie Pavia schrijft leuke voorwoordjes in goedbedoelde folderkes, die netjes in de (onvindbare) VVV's blijven liggen verstoffen, vergelen en verpulveren ... maar dat schiet uiteraard niet op. Niet in de gaten dat er in het gehucht M.V. iemand het hele internet zit vol te plempen met stukjes over dit mooie gebied ... tot aan Wikipedia aan toe.


FlashScreen-duomo-Fi.lippo- En op zeer korte termijn komt daar nog zo'n hypermoderne iPhone reisgids over Milaan en omstreken (dus Oltrepò) bij! Het vervloekte kreng is af en ligt bij de drukker, dwz het software bedrijf dat het in de iTunes store moet gaan invoeren. Spannend hoor! Let op de Quote 500 van volgend jaar!


Foto0291


 


 


 


 


Wat gebeurt er verder zoal in Huize Padroni in afwachting van NL uitvreters en betalende gasten? De tegelpadrone maakt aanstalten het terras voor het huis te gaan bedekken met mooie zandgeelachtige tegels. Vandaag is al het materiaal aangeleverd: tegels, voorstrijk, isolatie, reparatie spulleboel. Morgen aanvang!


Miscanthus Verder zijn de siergrassen die we begin december uit Nl hebben meegevoerd, van kwekerij Coen Jansen in Dalfsen, nu allemaal geplaatst. Het wordt almaar voller en mooier. Morgen zullen we de kortingsdag bij de Botanic weer eens benutten om nog wat meer aan groeiends en bloeiends aan te schaffen.


Thomas2 Het hondje maakt zich onledig met het drollen en rollen door andermans drollen. Getver, vandaag ontsnapte hij en kwam met een lekkere kledder mest in de nek terug. Tuinslang & douche therapie! Vind hij niet leuk.


 

2 opmerkingen:

  1. Wat een ijver, wat een ijver! Goed dat jullie je voorbereiden voor de komende gasten cq uitvreters. En genodigden, meende ik uit de verjaardagskaart op te maken... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeten we nog op die badmuts reageren?

    BeantwoordenVerwijderen