Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


maandag 24 januari 2011

Giornate intense

Druk-druk-druk Ach ach ach wat heeft de blog-padrone het druk. Hij is: blog-padrone (nauwelijks), Milaan-padrone (bijna full-time), Linda-padrone (af en toe), Giorgio-padrone (héél af en toe), An-padrone (elke dag), Cis-padrone (elke week), Thomas-padrone (dag-en-nacht), wandel-padrone (elke dag), Nico1-padrone (al 25 jaar), Nico2 padrone (intensief sinds een jaar), boekingspadrone (2 keer per dag), statistiek-padrone en wat nog al niet meer ...


Dus even tussendoor een snelle blog, de eerste sinds een maand (FOEI!).


 


 


 


Brera-Pinac-Piero,_Pala_di_ Sinds bijna twee maanden maakt de padrone studie van de stad Milaan, virtueel, via internet en reisgidsen. Dit alles om een App voor iPhone en iPod en iPad te produceren. Uiteraard zal deze geweldige App niet alleen Milaan omvatten, maar ook wat dagtrip-gelegenheden eromheen, zoals ... de Oltrepo Pavese! Maar goed, alleen Milaan is al een hele kluif en dit onderdeel is nog (lang?) niet klaar. Het streven is wel om vóór het echte vakantieseizoen klaar te zijn, zodat onze gasten en heel veel anderen de kant-en-klare mobiele toeristische info voor een habbekrats kunnen aanschaffen. Hoe komt het eruit te zien? Kijk eens op www.sutromedia.com voor een impressie. De App zal vooral ook uitblinken in de vele schitterende foto's!


 


 


Statcomgrafiek Inmiddels neemt het aantal aanvragen voor een verblijf bij de padroni schrikbarende vormen aan :-) Zo ook het aantal bezoekers van de website. Zojuist is het record aantal van 340 bezoekers op 1 dag bereikt, nadat een paar dagen geleden er meer dan 1000 pagina's op 1 dag werden downgeload. Het aantal bezoeken vanaf een mobiel apparaat neemt ook toe (10%), zodat we net op tijd zijn met onze prachtige mobiele versie van de website (door de Dreamweaver-padrone in recordtempo in elkaar geknutseld!) Een indruk krijg je door met de  Safari-browser de pagina http://www.duepadroni.it/Mobile_IPhone/index.html aan te roepen.


En verder is het sinds een weekje heerlijk zonnig wandelweer met mistpanorama's en dergelijke ...
IMG_5384 IMG_5387


IMG_5388 Foto0221 Foto0227

3 opmerkingen:

 1. Wááááát??? Zijn er mensen die dagelijks mogen rekenen op de warme aandacht van de blogpadrone? Ik voel me ernstig tekort gedaan! En ik protesteer tegen het feit dat ik als excuus gebruikt word voor het niet bloggen. Grrrrrrr....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet zeuren bitch, anderen zijn hier slechts een nummer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Foei foei foei!!!
  eindelijk weer eens een blog. Hoe kan ik dit hollandse k...u..t.. weer doorstaan zonder de warme horizonten van de Oltrepo...Mijn vrouw ben ik ook al kwijt aan die stomme app's. De visitekaartjes van de Oltrepo worden aan de gasten uitgedeeld bij de welkomst verrassing...dus binnenkort Brazilianen of Canadezen?

  BeantwoordenVerwijderen