Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zondag 25 oktober 2009

Turisti olandesi

Img_5239  En ja hoor, de padroni zijn nog niet koud terug in Italië na een weekje Nederland (daar koud, hier 20 graden), of de eerste degustazione ofwel wijnproeverij zit er al weer op. En zo zit de blogpadrone nu tipsy te typen achter een wazig toetsenbord. In Casteggio was een marktje met lokale produkten, zoals er iedere week wel ergens een is en namen we een slokje (of twee) van een flesje van een paar van de vele vele kleine wijnbrouwers. En weer blijken er geen twee bonarda's gelijk te zijn. Als u de wijnen van deze streek écht wil ontdekken, moet u echt naar ons toe komen! (zwalkend reclameblok: Vakantiehuis Italie Villa I Due Padroni ).
Het lijkt hier wel lente op dit moment en dat is een geluk voor onze gasten van deze week. Nog steeds gasten, bijna november!
Img_5079 Het weekje Holland was natuurlijk ook heel leuk: het weerzien met onze Rotterdammertjes in een huisje in Drente, om de AOW-intreding van Ton te vieren. HIj mag er nog met 65 uit, de lucky bastard! Ook de oudere padrone heeft reden tot schaterlachen. En ik maar wijn proeven tot mijn 67-ste. Pfff. Ook hadden we een flitsontmoeting met de echte familie, in Zaanstad en in Zwolle. Dit met aflevering van de nodige dozen wijn uiteraard (anders mogen we niet komen). Het leuke is nu dat je als expat steeds meer een toerist in eigen land blijkt te worden (we zijn tenslotte al meer dan 2 jaar weg, met een intermezzo van 3 maanden). In Zaanstad bouwen ze aan een nieuw centrum en blijken ze de hoogbouwpanden te versieren met Zaanse huisjes op de gevel. Vinden wij erg leuk, maar de echte autochtoon met smaak vindt het kitsch (terecht). Img_5225Een van de padrone's heeft klompen aangeschaft. De andere loopt met een molentje (al járen trouwens), maar ook op echte crocs (25 euro bij de Bristol), made in Italy!   In Drente zijn we naar het Noorderdierenpark geweest en naar een modeltuin-centrum. Er gaan weer grassen naar Italië! We hebben haring, boerenkool en bitterballen genuttigd (niet alles tegelijk natuurlijk). Volgende keer gaan we naar de Keukenhof en Madurodam, joepie!!! Wilt u weer echt van Nederland leren houden? Emigreer!Img_5029  De heen- en terugreis verliepen soepel, met heen een overnachtinkje in Worms (vaste stek, de vorige keer abusievelijk meegenomen kamersleutel hebben we weer heel geniepig ingeleverd), en met gebruikmaking van de Gotthard-pas in plaats van de stinktunnel. De terugreis deden we in één ruk, wat goed te doen is als je vroeg vertrekt (de afstand vanaf bijvoorbeeld Venlo naar onze Villa is minder dan 1000 km).Nu zijn we dus weer "thuis" en het voelt ook echt als thuis. We kunnen weer aan de slag met publiciteit, boekingen, tuin, zwembad, gasten, eten, drinken en zonnen. La dolce vita! Hieronder nog wat sfeerfoto's van ons verblijf in Nederland.Img_5005Img_5037Img_5230Img_5039Img_5120Img_5243Img_5083Img_5105Img_5150 Img_5262Img_5276       

3 opmerkingen:

 1. Hé, de eerste foto op deze pagina is een bewerking (photo-fuck/shop) van deze:
  http://www.gne.tweakdsl.nl/duepadroni/oh_my_page_ranking.jpg
  (Dit is dus de originele zoals ik die (eh) gemaakt heb van de search engine-padrone, let op de bestandsnaam). :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van die molentjes lijk jij ook wel een tikje op....
  Was heerlijk om jullie weer ffies te zien! We gaan kijken of er nog meer grassen te verhuizen zijn. En vanavond eten we wieltjes!

  BeantwoordenVerwijderen