Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zaterdag 4 augustus 2012

Pizza!


www.duepadroni.it

Wij willen pizza! Een lekkere, en snel! Toch wil het hier in het land van de belegde deegpannekoek maar niet lukken. Sinds eind juni de hofleverancier van de padroni het loodje legde, helaas de fameuze Menhir is niet meer, zijn we op zoek naar vervanging. De eisen zijn duidelijk: de pizzabakker moet niet te ver van de Spaanse fractie liggen, toegankelijk zijn voor meestervoorproever Thomas, gezellig zijn, een heel erg lekkere pizza  bieden, Menhir kwaliteit dus en niet alleen in het weekend pizza's kunnen leveren. Liefst hebben we ook nog een leuk buitenterras, maar dat is een extra eis t.o.v. wat we met de Menhir hadden.

Lijkt makkelijk? Na een maand is het alternatief nog niet gevonden. De afgekeurde kandidaten tot nu toe:
1. Melograno, ligt dichtbij maar is te braaf en te saai, en de pizza is toch minder dan bij Camillo.
2. Il Portico, in Montalto, dus verder weg, maar met buitenterras en volgens David erg lekker. Maarrre, deze doet het alleen van donderdag t/m zondag en we hebben nog niet kunnen proeven (wegens d.b.b.h.h.).
3. Il Fontanino, ook in St Maria della Versa, dus dichtbij, met aangenaam buitenterras, maar geen pizza meer want ze hebben de pizzaiolo moeten ontslaan wegens bezuinigingen: crisis!
4. Osteria Francia, op loopafstand, schijnt ook pizza's te bakken, maar alleen in het weekend en de openingstijden zijn inmiddels totaal onvoorspelbaar geworden, dus vergeet het maar.
5. Marinella in Stradella: lekker pizza's, erg lange wachttijden, T niet welkom, geen terras.
6. Il Tinaio in Canneto Pavese, niet te ver weg, met buitenterras, pizza lekker, maar niet toegankelijk voor viervoeters met haar op de borst
7. Olmo, langs de snelweg bij Stradella, heel goed, Thomas welkom, geen terras en niet echt handig gelegen, ook een beetje ver weg
8. Emporio del Vino, Broni, van de befaamde gezusters die tot een jaar of twee geleden het cafe centraal in St Maria runden, dwz van de zoon van een van de gezusters. Tot nu toe echter onvindbaar. Wordt vervolgd.
9. Bagarellum, hoort hier eigenlijk niet thuis, want geen pizzarestaurant. Maar Leda had ons afgelopen dinsdag een pizza-etentje beloofd, dus ... geen pizza, want op het laatste moment had ze besloten iets anders op tafel te zetten. Uiteraard ook heel lekker, maar dus geen pizza!
10. Bastian Cuntrari, in Montescano, langs de weg naar Stradella, dus gunstig gelegen. Een verhaal apart, want dit lokaal bleek gister met gemak het slechtste restaurant waar we tot nu toe in de Oltrepo hebben gegeten. Hier was de pizzabakker ook weg (waarom?) en de baas van het restaurant cq kok was nog ONDERweg, zo vertelde de bedienmevrouw annex maitresse van de a.s. kok ons zenuwachtig. We zaten op een krap terrasje, met aan de enige andere tafel een Patty Brard lookalike, die uitgebreid zat te borderlinen. Dat ze al dronken was hielp ook niet echt. De kok arriveerde zuchtend en steunend, te voet, want zijn auto had hij ergens in een greppel achtergelaten. De pizza's kwamen eraan riep hij, maar even geduld want de pizzaoven moest eerst goed warm worden. Hij ging voor kwaliteit, dat was duidelijk. Helaas bleek de bodem van de pizza van hard karton en zelfs de tweede poging (we kregen er nog een, ongevraagd, met de mededeling, deze is (al) beter!) was niet best. Tijdens het eten kraaide Patty vrolijk verder (zeker een stamgast) en leegde de maitresse mevrouw een teil met vuilwater in de put vlak naast ons tafeltje. Toen we de rekening wilden betalen moest de kassa eerst nog aangezet worden (weinig clandizie gehad vandaag?), maar die deed het daarna uitstekend: biertje media 4,50€ per glas!!! Totale schade 41 € voor 2 pizzapogingen, 4 bier en 2 koffie. Veel te duur in verhouding tot wat je elders moet betalen. Komt u nog een keer terug, vroeg de maitresse nog. Dacht het niet: AFGEKEURD.

We zoeken verder, er zijn op papier mogelijkheden genoeg en we hebben werkelijk alles voor onze gasten over (zie boven on der nr 10)!

3 opmerkingen:

 1. Deze vaste bezoeker/lezer gaat voor smeuïge verhalen. Nr. 10 krijgt 3 sterren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Padroni, misschien is het gewoon tijd voor een eigen pizza-oven!?

  En hoe is de pizza in La Castello?

  Overigens, pizzeria aan de doorgaande weg naar St. Maria recht tegenover ingang Daprati was niet best. Geen aanrader.

  Il Fontanino, is dat voorbij St. Maria met die korte oprijlaan en die honden? Daar hadden ze goede pizza's. Dacht eigenlijk dat de pizzabakker de eigenaar was (zo gedroeg hij zich tenminste... ;)

  Sterkte met dit gemis!

  BeantwoordenVerwijderen