Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


maandag 14 april 2008

La festa si farà!

Gisteren, op de dag van 2^4*3/1 (winnaar van deze raadselpuzzel was Cis, maar ze is  helaas gediskwalificeerd wegens het niet in ontvangst nemen van de prijs, de werkelijk prachtige 20-delige SUMMA-encyclopedie), twijfelden zelfs onze trouwste vrienden, kennissen en familie aan onze voornemens een afscheidsfeest te geven ... Foei foei, driewerf foei. Hebben we jullie ooit teleurgesteld, in dezen (BBQ liefhebbers uitgezonderd)?
Dehaanlogo_2  Inmiddels hebben we de verhuizer gebeld, De Haan genaamd, en deze liet ons weten precies op 2 juni, tevens de datum waarop wij ten overstaan van de notaris te Zeist ons prachtige huis aan de Kervelgaarde zullen overdragen, naar Italië te gaan vertrekken met onze 15 kuub aan spullenboel! Er rijdt dan een vrachtwagen met aanhanger Dehaan_2 voor die de gaarde voor een uurtje of wat geheel zal blokkeren en dat leidt dan ongetwijfeld weer tot roodaanlopende, opgefokte medewijkbewoners die niet bereid zijn 100 meter om te rijden ... zoals onlangs gebeurde toen we ons Pastoe-dressoir inlaadden in een boedelbak (en dat duurde maar 5 minuten).Op vrijdag 30 mei wordt ons huis leeggehaald en daarna zijn we dus een paar dagen dakloos. Kamperen in de Kervelgaarde! Het gefreesde afscheidsveest zal dus op %$*@(&#(@) error at line 342938 please restart your computer mei plaatsvinden. Hopelijk zijn jullie nu tevreden? Mijn verjaarsfeest inmiddels, was erg gezellig, en ik ben verblijd met bollen, zaden, dummies en toneel- cq eetuitnodigingen, wijn- en appeltaarten. Hierbij wat foto-impressies van vóór de on-vermijdelijke dronkenschap van de reporter.    De pittige ribollita en de smakelijke pasta gingen schoon op.Hpim3732Hpim3733Hpim3734Hpim3736Ondertussen zijn de Italiaanse verkiezingen in volle gang, dwz de prognoses van de uitslagen en ziet het er naar uit dat de schaamteloze populist Berlusconi toch weer de overhand heeft, al is het met veel minder % dan voorspeld. We volgen eea via RaiUno en de website van de Corriere della Sera. Die laatste voorspelt overigens een winst van centrum-links in de Tweede Kamer, waarover de tv juist weer niets meldt ... ben benieuwd of er nog een verrassende aap uit de mouw komt.Corriere_2

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd!
    De Skype(TM) is zeker al ingepakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De bitchgenoot zit uitgebreid te reageren en dan werkt desite weer niet... Zo teleurstellend. Bitch had weer van die fraaie frases voorgezegd en die zijn nu allemaal lost in cyberspace. Nou ja, het kwam erop neer dat bitch vanmorgen wat last had van de pittige ribollita. En dat de summa daarbij nuttig werk had kunnen verrichten. Afijn, óp naar Montecalvo!

    BeantwoordenVerwijderen