Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


vrijdag 16 april 2010

Raggiungere la Cinquantina

Img_7312 Nu de Abraham-padrone na dagen dan toch zijn roes heeft uitgeslapen, beseft hij het opeens ten volle: het is 5-0 voor Vadertje Tijd. Die 5 staat nog steeds raar, de 0 gek genoeg niet …
De overtocht van ene naar gene zijde van de 50-grens verliep niet zonder rumoer en gedoe. Uiteraard, want er was een Rotterdamse delegatie paraat om de aanstaande Abraham een duwtje in de kreunende rug te geven: “Schiet op, jij óók 50+!”. Was het uit solidariteit, of was het gewoon de kift?



Img_7264 Img_7272 De padrone ontwaakte op de ochtend van de 14e



ruw uit zijn zoete dromen (of bittere nachtmerries?) door getoeter en het op het bed springen van een paars versierde Thomas. Drie geesten van Florence Nightingale stonden aan het bed en verkondigden dat de padrone diende op te staan om naar het bad te worden begeleid. Img_7278 Img_7283 Aldus geschiedde (keus was er niet!). De langbeen-padrone werd gedwongen om zich met zijn stijve rug in het kinderbad te vouwen, om zich door borstels en ander martelwerktuig te laten bewerken. Opeens zag de visioen-padrone het beeld van een verzorgingstehuis voor zich, anno 2030: “Sustèr, sustèèèr, waar is m’n gebììit?”. Ruwe handen en dito –doeken ontdeden het nog jonge padrone-vel daarna van de opperhuid.



Img_7284 Img_7290 Het ging weer beddewaarts, want het volgende onderdeel was de Keatle-therapie. Ook Thomas deed hieraan mee. Het bloed gutste de kietelgevoelige padrone door de nog niet verkalkte aderen.
De padrone mocht zich daarna eindelijk aankleden en aan de ontbijttafel plaatsnemen.



Img_7298 Img_7295 Img_7297 Img_7299 Daar werd hij onderscheiden in de versierselen van de 50plusser-orde, inclusief (helaas niet roze) bril met bijpassende tekst. Het ontbijt was bescheiden en licht: een rosé-champagne met een prikje, een hapje, een vorkje. Het kon niet eenvoudiger. Dit in verband met de aanstaande verjaarslunch.
Img_7303 Img_7304







De kado’s had de joechei-padrone eigenlijk al binnen (i-Pod, kaartjes Scala), maar toch was er nog een hilarische speurtocht uitgezet, waarbij de padrone allerlei flauwekul-kado’s en een paar echte moest zien te vinden. Handleiding: 2pr, 3pvw,  6p nw enz. Hoe het gelukt is weten we nog steeds niet, maar alles is gevonden!
Img_7315 Img_7317 De al aangekondigde lunch genoten we bij hondenopleidingscentrum Il Biancospino en bestond uit hondenbrokken … ? Toch niet, want Gabriela had voor ons gelukkig een echte mens-menu samengesteld. Ze is nu eenmaal een mensen-mens. Lekkere quiche en frittatta en worstwaren, Russisch ei vooraf, gnocchi met spinazie en ricotta, rosbief met heerlijke aardappeltjes en een echte chocoladetaart toe. Met 18 kaarsjes, want de kouwekant-padrone had dit uitje natuurlijk zelf georganiseerd en aangekondigd dat het zijn 18-jarige verjaardag betrof. Wat grif werd geloofd! (vooral omdat Gabriela zelf beweerde 1 jaar oud te zijn).
Img_7324 Img_7327 Img_7328 De rest van de dag werd zonnend en ronkend doorgebracht.



En nu is de oude-lul-padrone uit zijn roes ontwaakt en zit hij met de brokken … 50+! L



Gelukkig staat hij hierin niet alleen:



http://bitchvandebovenbouw.web-log.nl/een_klas_vol_pubers/2010/03/bitch-is-50.html

2 opmerkingen:

  1. Ach... het went. Ben wel jaloers op jouw verjaardagsgebeuren. Ik ben nog steeds in afwachting van mijn ontbijt op bed. En niemand heeft mijn rug geschrobd. :(
    Wat zit er trouwens een vreemd grijs balkje op die ene foto... Wat heb jij nou nog te verbergen???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vreemd grijs balkje:
    Op de originele foto zien we An een slaghout bezigen... :P

    BeantwoordenVerwijderen