Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


maandag 4 februari 2008

Carnaval

CarnavalfolderGisteren las ik op het nieuws dat Den Bosch weer voor een paar dagen Oeteldonk heet. Het Carnaval is dus weer begonnen. Ik heb nooit echt begrepen wat mensen bezielt om drie dagen lang rond te hossen en bier te zuipen. Ieder zijn stiel zogezegd. Hier wordt het ook carnaval gevierd maar je merkt er eigenlijk vrij weinig van. Dat bevalt me wel. Geen gek uitgedoste mensen of hoempapa-muziek uit elke kroeg. Het leven gaat zijn gewone gang: alle winkels zijn open, net als anders is er om een uur of zes de passegiata, en op deze eerste zondag van de maand was er zoals gewoon de antiekmarkt. Toch is er wel her en  der feest en zelfs een optocht. Volgende week (men houdt zich dus niet aan alleen de dagen voor Aswoensdag!) is er bijvoorbeeld zo een in Santa Maria delle Versa mèt een “sfilata di carri allegorici”. Misschien zijn ze daar heel actueel en zijn er “allegorici” gebaseerd op Prodi en Berlusconi, of satire op de vraag of er wel of geen nieuwe kieswet moeten komen voordat men naar de “urne” gaat, naar de stembus dus.



Afb035_1Afb036_6 Vandaag was er ook feest bij Vittadinikoor. Nando, de voorzitter, had dit georganiseerd en ook alle leden van het gospelkoor uitgenodigd. Lang niet alle leden waren aanwezig, maar het werd ondanks dat toch nog gezellig. Hierbij twee filmpjes die hiervan een indruk geven.



1 opmerking:

  1. Beetje druk geweest de afgelopen dagen, maar nu toch even tijd om te lezen en te kijken. Zit er weer helemaal in. In de tuin geen Rare Bitch gezien (m.u.v. Saar). Ik zag wel oliebollen. Die houden we dan nog even tegoed, toch?

    BeantwoordenVerwijderen